Arcadia Earth Pro-Ca 100g

€ 4,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

EarthPro-Ca is een hoogwaardig, fijngemalen gewoon calciumpoeder dat naast de rest van het EarthPro-assortiment kan worden gebruikt om het calciumgehalte van dag tot dag te verhogen.

Calcium wordt opgeslagen in de botten van een dier en wordt ook vrijgegeven in de bloedbaan van het dier voor spierfunctie.

Het is bekend dat calcium essentieel is voor reptielen sinds we ze als huisdier begonnen te houden. In feite is het een onmisbaar hulpmiddel bij het houden van reptielen. Een gebrek aan toevoer of opname van calcium, zoals we weten, leidt tot een ernstige en meestal onomkeerbare aandoening die bekend staat als metabole botziekte. Dit is waar een dier het calciumgehalte van zijn botten verliest terwijl het lichaam wanhopig probeert reserves te vinden vanuit zijn eigen lichaam.

Dit uit zich in 'buigzame botten' – meestal merkbaar in de lange botten van de benen of de kaak. In vergevorderde gevallen wordt het dier erg zwak als gevolg van een verminderde spierfunctie en kan het mogelijk niet staan.

Het leveren van calcium is echter slechts een deel van het ingewikkelde web van reptielenvoeding. Om een dier überhaupt calcium te kunnen gebruiken, moet het toegang hebben tot de juiste voedingsstoffen uit zijn voedsel en ook zijn omgeving. Dit betekent dat reptielen, amfibieën en in feite veel dieren toegang moeten hebben tot een bron van UV-verlichting om hun lichaam vitamine D3 te laten verkrijgen.


EEN FIJNE KWALITEIT EN LICHT VERTEERBAAR EN ASSIMILEREN NATUURLIJK CALCIUMPOEDER.

  • Help sterke botten en orgaanfunctie.
  • Volledig natuurlijk en niet-toxisch.
  • Gebruik zoals vereist.
  • Lange levensduur, hersluitbaar zakje.Analytical Constituents

Crude Protein<1% Crude Fats & Oils<1% Crude Fibre<1% Moisture<8%