Digitale broedthermostaat TS-5000 opbouw

€ 77,45
-20%
€ 61,95
incl. btw, excl. levering
Productgegevensblad
Op voorraad

Beschrijving

Digitale broedthermostaat TS-5000 opbouw. 400 Watt


Functies TS-5000:

  1. Instellen temperatuur per 0.1 graad.
  2. Temperatuursindicatie in Celsius of Fahrenheit (naar keuze).
  3. Calibratie van de aangegeven temperatuur.
  4. Handmatige instelling van de PID waarden.
  5. Autotune functie.


Wat maakt deze opbouwthermostaat zo bijzonder?
Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dat is dan een gewone aan-uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen het aan- en uitschakelen van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen en door het na-warmen van de verwarming wordt dit probleem nog verder vergroot.

Deze thermostaat heeft een zgn. proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze bijna de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze “stroomstootjes” is handmatig te veranderen. Ze bestaat namelijk uit 3 onderdelen en wordt afgekort PID genoemd.

P (Proportional band), I (Intergration time), D (Delaytime).

De waardes van de PID zijn door ons al ingesteld en in principe hoeft u deze niet te veranderen. Óók heeft deze thermostaat een “Auto Tune” functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze relais zijn erg duur en niet nodig voor een vermogen onder de 400 Watt. In deze thermostaat zit een triac-schakeling (met koeling) die zeer duurzaam is! De voeler bestaat uit een NTC sensor met een snoer van 90 cm. Deze sensor is beperkt geïsoleerd zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden. Dit wordt mogelijk gemaakt, doordat er altijd zwakstroom op de voeler staat. De thermostaat heeft een groot display waarop u de werkelijke temperatuur kunt aflezen. Het temperatuursbereik ligt tussen de 0.0 en 50.0°C (of 0.0-120°F). De instelling en lezing zijn per 0.1 graad Celsius of Fahrenheit. Het aanpassen van de temperatuur kan op een eenvoudige manier door op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op de “SET” toets drukken. Daarna wordt u gevraagd om een code in te toetsen om toegang te verkrijgen tot het programma. Hierna kunt u 6 functies instellen.

Afmetingen
De afmetingen van deze thermostaat zijn: 80 mm(breedte)x120 mm(lengte)x35 mm(hoogte).

Montage
De montage is heel eenvoudig mede door de uitsparing aan de achterzijde. D.m.v. 2 schroeven kan vervolgens het kastje worden vastgezet. De aansluiting aan het stroomnet is zo gedaan! U hoeft slechts de voeding aan de toevoer (naar de verwarming) aan te sluiten op de aangegeven plaats achter het klepje. U kunt eventueel de kabels vastzetten met het bijgeleverde klemmetje en het klepje weer dicht doen. Dat is alles!
Conclusie: Geweldige thermostaat voor het gebruik in broedmachines!Bulkkorting

AantalPrijs per artikel
2 stuk(s) of meer€ 68,00Prijs per artikel: € 68,00
4 stuk(s) of meer€ 66,00Prijs per artikel: € 66,00