Elektronische Thermostaat Digitaal Pulse

€ 59,50
-20%
€ 47,85
incl. btw, excl. levering
Productgegevensblad
Op voorraad

Beschrijving

Elektronische Thermostaat Digitaal Pulse


Deze zeer nauwkeurige “Thermotronic” thermostaat heeft een zogenaamde proportionele regeling. Dit houdt in dat bij inschakeling van de thermostaat de verwarming 100% aan gaat totdat de ingestelde temperatuur bijna bereikt is. Op het moment van het bijna bereiken van de ingestelde temperatuur gaat de thermostaat spanningspulsen afgeven waardoor de temperatuur zeer constant blijft. D.m.v. het rode LED-lampje op het kastje kunt u de pulsen zien.

De nauwkeurigheid van deze thermostaat ligt tussen de 0.05 en 0.08 graad Celsius. Dat is dus tussen 5/100 graad en 8/100 graad!

Als u deze nauwkeurigheid niet haalt dan kan dat de volgende oorzaken hebben:

  • thermometer niet op de zelfde plaats als de sensor
  • grote afstand tussen verwarming en de sensor
  • verwarming met te veel vermogen (komt regelmatig voor!)
  • slecht geïsoleerde kast


DE THERMOSTAAT:

De “Thermotronic” heeft 2 regelknoppen, namelijk control 1 en control 2.

Control 1: regelt het gehele temperatuurbereik (tussen 28-42 graden Celsius)

Control 2: fijnregeling met een bereik van minder dan 1 graad Celsius

1. Het 2 meter lange aansluitsnoer met stekker is voor aansluiting op uw stopcontact (220-240 Volt).

2. Het dunne ronde snoer met aan het uiteinde een kleine NTC sensor is om de temperatuur te “registreren”.

3. Het platte snoer van een kleine meter met 2 aansluitdraden (bruin en blauw) is om direct aan te sluiten op de verwarming.


AANSLUITING:

1. Sluit het snoer zoals beschreven bij punt 3 aan op de verwarming.

2. Zorg dat de voeler op de goede plaats in de broedmachine komt (dicht bij de eieren). Bij een vlakbroeder is het zeer belangrijk dat de voeler ongeveer op ei-niveau komt (bovenzijde ei) Bij een motorbroedmachine (met ventilator) is het hart van de machine de beste plaats (tussen de eieren)!

3. Doe de stekker in het stopcontact (220-240 Volt)

4. Zet de fijnregeling in de middelste stand (50%) en stel de thermostaat af met de normale instelknop (links).

5. Gebruik de fijnregeling voor kleine correcties.


DIGITALE INSTELLINGEN:

De TS-TTD heeft een digitale aflezing. Deze kan worden ingesteld in °Celsius of °Fahrenheit. Ook kunt u de af te lezen temperatuur kalibreren (bijstellen/ijken). Hoewel de af te lezen temperatuur zo nauwkeurig mogelijk fabrieksmatig is geijkt is het van belang dat u dit controleert met een nauwkeurige thermometer. Gebruik hiervoor niet een goedkope digitale meter uit de winkel maar een speciale broedthermometer. Hierbij valt te denken aan de Checkup thermometer of ander nauwkeurige broedthermometer.


Temperatuur kalibreren/ijken en temperatuur instellen in Celsius of Fahrenheit:

1. Druk tegelijk op de beide gele toetsen voor min. 3 seconden, om in het menu te komen.

2. U ziet nu Loc op het beeldscherm verschijnen en een getal. Zorg dat code 18 verschijnt in het display. Door op de linker of rechter toets te drukken kunt u het getal veranderen.

3. Druk nu kort tegelijk op de rechter en linker toets. Er verschijnt nu Sc in beeld en een standaard waarde, die op 0.0 staat. U kunt nu met de linker of rechter toets de waarde veranderen. U verandert nu de af te lezen temperatuur. Voorbeeld: Thermostaat TS-TTD geeft aan 37.3 ⁰C en temperatuur in uw broedmachine volgens een 100% betrouwbare thermometer geeft aan 37.7 ⁰C. U toetst in dit geval bij Sc 0.4 in door op de rechter toets te drukken. Bij negatieve waarden drukt u op de linker toets.

4. Druk nu weer kort tegelijk op de linker en rechter toets. U ziet nu c – F en een standaardwaarde van 0.0 verschijnen. Dit is Celsius. Door op de rechter toets te drukken kunt u dit veranderen naar 0.1. Dit verandert de aflezing naar Fahrenheit.

5. Druk nu kort samen op de linker en rechter toets. U bent nu uit het menu en ziet de temperatuur weer in beeld.


Technische gegevens:

  • 220/240 Volt (AC)
  • maximaal 400 Watt
  • beveiligde sensorspanning


GARANTIE: 12 MAANDEN (GELDT NIET BIJ VERKEERDE AANSLUITING) AANSLUITING VAN DIT PRODUCT DIENT UITGEVOERD TE WORDEN DOOR EEN GESPECIALISEERD VAKMAN