ReptiBlock Premium Coconut Bedding 550 gram

€ 3,99
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

ReptiBlock Coco husk 550 gram


- Zeer goede kwaliteit Coco Husk - Goede prijs Kwalteit verhouding tegenover onder merken
- 1 liter water nodig voor 1 block.

- Weinig tot geen stof

- Laagste zout concentratie op de markt EC < 300 μS/cm (EC < 0.3 mS/cm)
- Hoog absorptie van geuren
- Schimmelwerend
- Houdt de vochtigheid gemakkelijk constant
- 100% organisch
- Constante topkwaliteit
- Gaat erg lang mee

- 1 blok breidt uit tot 10 liter beddengoed!


Laten we het eens even over Coco’s hebben..


1 Kleur – Leeftijd en zachtheid De groene peul wordt handmatig op een paal geklopt, en zo van de noot afgehaald in 6 delen. Deze stukken peul worden 1 voor 1, handmatig in de snijmachine gestoken, en zo versneden tot onze ReptiBlock-chips. Dit is en blijft een handmatig en zorgvuldig proces waarbij de afstand van de messen de grootte van de blokjes husk bepaalt. Na het versnijden verkleuren de groene husk-chips op 4 tot 6 weken naar oranje-beige. We spreken nu van een jong coco’s product, en dit is gelijk wat we willen voor onze dieren, een zachte en comfortabele en vooral verse coco’s-bedding. Bij het verouderen bruint de husk helemaal egaal uit, we spreken dan van een oud coco’s-Product, dit kan steeds als bedding blijven dienen, maar is veel minder comfortabel voor de dieren, en ze zullen dit dan ook wegduwen en er niet graag op liggen of rusten.


2 Verkleuring van het water en de dieren De jonge coco’s geeft een beetje kleur af wanneer je het in water legt, dit is normaal omdat het een vers product is. Dit stopt na ongeveer 4 weken, wanneer het product een beetje verder veroudert en uitbruint in de bak of het terrarium. Dit heeft absoluut niets te maken met de kwaliteit van het product of met de manier waarop het werd gewassen, enkel en alleen met de leeftijd van de husk wanneer deze op blok werd gezet. Wanneer de coco’s veroudert door aanraking met de lucht, in het terra of in de tub, wordt deze bruiner, harder en krijgt het meer een hout-achtige uitstraling. Uiteindelijk wordt er dan geen tannines meer afgegeven. Verkleuring van de slangen gebeurt enkel als er veel fijn stof aanwezig is. Dit komt veeleer voor bij een oud coco’s-product, omdat er bij het comprimeren in blok dan veel meer stof vrijkomt vanwege de hardere textuur. Ook kunnen dieren van harde en scherpe coco’s soms irritaties aan de flank en onderkant krijgen, als hier fijn stof tussen de schubben kruipt, duurt het wel enkele vervellingen voor dit weer weg is. Een reden te meer om voor een jong coco’s-Product te kiezen, beter voorkomen dan genezen! Zelfs bij een jong coco’s-Product zal eer nog een kleine hoeveelheid stof in de blok aanwezig zijn, dit komt vrij tijdens het persen. De coco’s wordt op blok gedaan bij een zeer laag vochtgehalte, en als de droge stukjes tegen mekaar schuren, heb je altijd een beetje stof. Oude coco’s zal hier nog meer last van hebben omwille van de hardere textuur t.o.v. een jong product.


3 Gebruik en voordelen; geur/vochtigheid Eén van de grootste voordelen van coco’s is de geur! Het absorbeert als het ware alle geuren alsook die van amoniak! Op die manier heb je meteen een fris en schoon gevoel als je de kamer binnenkomt. Uiteraard dient de dagelijkse routine van spot cleaning en het vernieuwen van bedding op tijd-en-stond aangehouden te worden. Coco’s kan tot 8 keer zijn gewicht in water absorberen, dat is beter dan gelijk welk ander materiaal. Hierbij blijft de bovenkant van de bedding steeds droog, en centreert het water zich beneden. Het is dan ook raadzaam om een minimum van 3 cm bedding te voorzien. Op die manier liggen de dieren altijd droog, en is er absoluut geen risico. Ook bekom je gemakkelijk een vochtigheidsgraad van 60-80% in de tubs, alsook in de kamer.


4 Hoe word ReptiBlock gemaakt? Nadat de husk van de noot wordt gehaald, wordt deze manueel versneden met een machine. Na een droogtijd van- weken verkleuren de chips van groen naar oranje/ beige. Nadien worden de chips 3 keer gewassen met proper zoetwater uit eigen geboorde putten. Zuiver en zoet water zorgen ervoor dat we een laag ‘zoutgehalte’ overhouden. Men meet hierbij de geleidbaarheid. Het is absoluut belangrijk voor de dieren dat de chips zeer goed gewassen worden. Na het drogen worden de chips 2x gezeefd op verschillende fracties, zowel met een trommel- als een schudzeef. Hierna worden de chips geperst met een tunnelpers tot ReptiBlocks .Het is steeds dezelfde hoeveelheid chips die worden geperst, doch zal het volume van de geperste blok soms enkele centimeters verschillen, dit hangt af van het vochtpercentage in de chips, omdat water niet kan worden samengeperst. Zoveel te droger de chips, zoveel te kleiner de blok zal uitvallen. Zo’n kleiner blokje heeft een beetje meer water nodig om op te wellen, het volume van klaargemaakt product is nadien wel weer even veel.


Samengevat; Waarom is ReptiBlock ook voor U het betere Coco’s-Product?


• Jonge Coco’s Niet enkel omdat het er mooier uitziet, het is ook zachter en comfortabeler voor de dieren en het bevat significant minder fijn stof dan oudere coco’s-producten.

• Gewassen en gezeefd

ReptiBlock is 3 keer na elkaar gewassen met proper zoet water uit eigen diepte putten. Nadien gedroogd en gezeefd met trommel en schudzeven om zo te komen tot een perfecte fractie coco-chips; hierna worden de Reptiblocks op blok geperst.

• 100% organisch & Ecologisch verantwoord

We gebruiken geen plastic verpakking rond onze Reptiblocks! Redenen hiervoor:1 Er is een enorme plastic-vervuiling in Sri Lanka, waarvan wij geen deel willen uitmaken.2 Om het product te preparen hebben we geen zakje nodig, onze instructies staan geprint op de doos. Zo is reptiblock standaard verkrijgbaar in doosjes van 1-3 of 5 stuks.

• Bodemver beteraar

Wanneer we de coco’s uit de tubs verwijderen kan deze nog perfect dienen in de tuin. Je kan het gebruiken als bodembedekker of als bodemverbeteraar. In tegenstelling tot schors of zaagsel voegt coco’s stikstof toe aan de bodem en kost het geen energie om af te breken. Als bodembedekker gaat het tot 8 jaar mee, ondergegraven 2 tot 3 jaar.

Bulkkorting

AantalPrijs per artikel
3 stuk(s) of meer€ 3,85Prijs per artikel: € 3,85
6 stuk(s) of meer€ 3,70Prijs per artikel: € 3,70
10 stuk(s) of meer€ 3,50Prijs per artikel: € 3,50