Vermiculit 24 Liter

€ 17,99
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Vermiculite 24 liter word geleverd in 4 zakken van 6 liter.


Vermiculiet wordt gebruikt voor het uitbroeden van reptielen eieren.
Een reptielen ei moet altijd in een iets vochtige bedding liggen waardoor het gebruik van Vermiculiet ideaal is, het houd namelijk goed vocht vast en zorgt ervoor dat de reptielen eieren niet uitdrogen.


Vermiculiet klaar maken

Vermiculiet is gemakkelijk klaar te maken, u neemt een bakje waarin u de reptielen eieren wilt in gaan leggen bijvoorbeeld een Braplastbox. Hier kunt u een laag van ongeveer 3 cm aan vermiculiet inleggen, waarna u ligt lauw water eroverheen giet. Dit laat u even intrekken tot de vermiculiet het vocht een beetje heeft geabsorbeerd. Daarna giet u voorzichtig het bakje af zodat het overtollige water niet in het bakje blijft zitten. Ter voorkoming van een te hoge luchtvochtigheid straks.
Hierna kunt u de eitjes een plekje geven in de bedding. Veelal lichtjes in het substraat met ongeveer nog 1/3 tot 1/2 zichtbaar boven de bedding uit.

Hierna kunt u de eieren afdekken met het dekseltje wat bij het bakje hoort, deze niet echt dicht zetten maar houd het een beetje open. Of prik wat grotere gaten in het deksel.

Daarna kunt u het bakje met de eieren in de broedstoof zetten en is de tijd aangebroken om te wachten tot de eieren gaan groeien. Uiteraard blijft u altijd opletten hoe het met de eieren gaat.


Bulkkorting

AantalPrijs per artikel
2 stuk(s) of meer€ 16,99Prijs per artikel: € 16,99
4 stuk(s) of meer€ 15,99Prijs per artikel: € 15,99